miercuri, 20 mai 2009

Back

Salut lume…
Well in sfarsit am net…spre disperarea parintilor mei, in special a mamei care s-a bucurat foarte mult in toata aceasta perioada de o saptamana in care nu am avut acces la internet pentru ca nu am mai stat toata ziua “cu ochii in calculator nefacand nimic altceva” si de faptul ca nu m-am mai vaitat de mult ca ma doare capul, motivul fiind acelasi ca nu am mai stat pe calculator.
Oricum aceasta saptamana m-a ajutat sa-mi dau seama ca intr-o oarecare masura sunt dependenta de calculator, dar si ca pot trai si fara el…mai greu, dar pot trai…
So…cand a aflat mama ieri ca in sfarsit imi merge netul era sa faca o criza de nervi…
M-am gandit sa mai scriu ceva pe blog pentru ca l-am cam abandonat in ultima perioada, dar nu am idei…asa ca daca imi vin ideile o sa mai vedeti cateva posturi…pana atunci…bye…

vineri, 8 mai 2009

papa-lapte sau tare-n gura

Intr-o lume tot mai cruda si mai delasatoare, copiii sunt cei care sufera cel mai mult si asta pentru ca ei sunt in formare.Oare cum e mai bine: sa spui “DA” in aproape orice situatie si sa fii mereu luat de fraier, sau infrunti situatia si sa spui “NU” si atunci sa fii luat de impertinent si tupeist?

miercuri, 6 mai 2009

No title

In primul rand nu stiu ce titlu sa pun acestui post (deci va dati seama ce post jalnic o sa iasa) deci daca vrei puteti lasa la comentarii propuneri pentru un titlu…
Mdah deci acest post este despre faptul ca pe zi ce trece devenim tot mai inchisi in noi, mai introvertiti, mai incapabili de a ne exprima sentimentele, de a spune si a face ce gandim, mai preocupati de tehnologie decat de suflet…
Si asta de ce? Stau si ma gandesc si nu inteleg cum m-am schimbat eu…nu vorbesc de altii caci nu stiu cum erau ei…dar vorbesc despre mine…
Stau uneori si ma gandesc cum m-am schimbat atat de mult…din fata aceea care atunci cand era mai mica spunea totul in fata nepasandu-i daca celorlalti le convenea sau nu…o data cu trecerea anilor m-am schimbat…am devenit inchisa in mine, nefiind in stare sa-mi mai spun cu voce tare parerile, parand ridicola si penibila daca fac asta, fiindu-mi teama ca ceilalti nu ma vor accepta, ca ma vor respinge pentru ca nu-mi impartasesc parerile…poate sunt prea sensibila…si da sunt chiar daca uneori incerc sa nu arat asta si de aceea imi e teama sa-mi exprim sentimentele pentru ca nu prea mai exista multi oameni sensibili, iar cei care inca mai exista sunt luati deseori drept fraieri…
De aceea prefer sa scriu ceea ce simt…imi pare mai usor decat sa spun in fata…nici ceea ce am scris pana acum nu as putea sa ii spun cuiva daca m-as afla fata in fata cu el…de rusine, de teama…
Si cum spuneam cand eram mai mica eram o persoana total opusa fata de cea care sunt acum…chiar acum cateva zile a venit la mine o fata care este clasa a IV-a…am ramas impresionata de cat de verde-n fata spunea lucrurile…si in adancul sufletului meu mi-am dat seama ca ma regaseam intr-o oarecare masura in ea…da…la varsta ei si eu eram la fel…acum nu mai sunt…TRIST…
In ceea ce priveste cealalta parte cu tehnologia…cand eram mica vroiam sa fiu toata ziua afara, sa ma joc, sa ma plimb cu bicicleta, sa fac focuri de tabara, sa merg la iarba-verde, acum cu greu ma mai dezlipeste cineva de la calculator…parintii imi spun ca o sa prind radacini…
Ma uit la copiii mici care stau cat e ziua de mare afara si se joaca, poate ca nici asa nu e bine, dar oricum cred ca e mai bine afara decat inchisa intre 4 pereti cu ochii non-stop intr-un monitor…
Chiar acum cateva minute a venit mama la mine in camera si mi-a spus : “Madalina miroase a creier incins de afara…hai mai inchide calculatorul ala odata ca stai de 4 ore la el…”…si da asa e…de 4 ore e deschis si tot nu reusesc sa ma satur…dar acum chiar trebuie sa-l inchid din singurul motiv ca nu vreau sa ma cert cu mama…nu acum…
Care e concluzia sau care sunt concluziile acestui luuuung post?
Nu stiu…trageti voi concluziile si spunetimi-le si mie…
bye…

Viata

Daca pentru o clipa, Dumnezeu ar uita ca sunt o marioneta din carpa si mi-ar darui o bucatica de viata, probabil ca n-as spune tot ceea ce gandesc, dar cu siguranta ca as gandi tot ceea ce zic.
As da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreaza, ci pentru ceea ce semnifica.
As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem 60 de secunde de lumina.
As merge cand ceilalti se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm, as asculta cand ceilalti vorbesc si cat m-as bucura de o inghetata cu ciocolata.
Daca Dumnezeu mi-ar face cadou o bucatica de viata, m-as imbraca foarte modest, m-as intinde la soare, lasand la vederea tuturor nu numai corpul, ci si sufletul meu.
Dumnezeul meu, daca as avea o bucatica de viata…N-as lasa sa treaca nicio zi fara sa le spun oamenilor pe care ii iubesc, ca ii iubesc. As convinge pe fiecare femeie sau barbat, spunandu-le ca sunt favoritii mei si as trai indragostita de dragoste.
Oamenilor le-as demonstra cat se inseala, crezand ca nu se mai indragostesc cand imbatranesc, nestiind ca imbatranesc cand nu se mai indragostesc.
Unui copil i-as da aripi, dar l-as lasa sa invete sa zboare singur.
Pe batrani i-as invata ca moartea nu vine cu batranetea, ci cu uitarea.
Atatea lucruri am invatat de la voi, oamenii…Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful muntelui, insa fara sa bage de seama ca adevarata fericire rezida in felul de a-l escalada.
Am invatat ca atunci cand un nou nascut strange cu pumnul lui micut, pentru prima oara degetul parintelui, l-a acaparat pentru totdeauna.
Am invatat ca un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice.
Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti.Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu pazitorul sufletului meu.
Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe.
Daca as stii ca asta ar fi ultima oara cand voi auzi vocea ta, as inregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data pana la infinit.
Daca as stii ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea, ti-as spune “Te iubesc”. Nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca deja stii.
Intotdeauna axista ziua de maine si viata ne da, de fiecare data, alta oportunitate pentru a face lucrurile bine…dar daca cumva gresesc si ziua de azi este tot ce ne ramane, mi-ar face placere sa-ti spun cat te iubesc, ca niciodata nu te voi uita.
Ziua de maine nu-i este asigurata nimanui, tanar sau batran. Azi poate sa fie ultima zi cand ii vezi pe cei pe care-i iubesti.
De aceea, nu mai astepta, fa azi tot ce poti, deoarece, daca ziua de maine nu va mai veni in mod sigur vei regreta ca nu ti-ai facut timp pentru un suras o imbratisare, un sarut si ca ai fost prea ocupat pentru a le indeplini…o ultima dorinta.
Sa-i tii pe cei pe care-i iubesti aproape de tine, spune-le la ureche cat de multa nevoie ai de ei, iubeste-i si trateaza-i bine, fa-ti timp sa le spui “imi pare rau”, “iarta-ma”, “te rog” si toate cuvintele de dragoste pe care le stii.
Nimeni nu-si va aduce aminte de tine pentru gandurile tale secrete. Cere-i Domnului taria si intelepciunea pentru a le exprima.
Arata-le prietenilor tai, cat de importanti sunt pentru tine.
Si toate astea, AZI pentru ca maine poate fi prea tarziu…

sâmbătă, 2 mai 2009

Man and Woman

Man is the most elevated of creatures,
Woman the most sublime of ideals.
God made for man a throne; for woman an altar.
The throne exalts, the altar sanctifies.
Man is the brain,
Woman the heart.
The brain creates light, the heart love.
Light engenders, love resurects.
Because of reason, Man is strong,

Because of tears, Woman is invincible.
Reason is convincing, tears moving.
Man is capable of all heroism,
Woman of all martyrdom.
Heroism ennobles, martyrdom sublimates.
Man has supremacy,
Woman preference.
Supremacy is the strenght, preference is the right.
Man is a genius,
Woman an angel.
Genius is immesurable, the angel indefinable.
The aspiration of a man is suprem glory,
The aspiration of a woman is extreme virtue.
Glory creates all that is great,
Virtue all that is divine.
Man is a code,
Woman a gospel.
A code corrects, the gospel perfects.
Man thinks, Woman dreams.
To think is to have a worm in the brain,
To dream is to have a halo on teh brow.
Man is an ocean, Woman a lake.
The ocean hat the adorning pearl,
The lake, dazzling poetry.
Man is the flying eagle,
Woman the singing nightingale.
To fly is to conquer space,
To sing is to conquer the soul.
Man is the temple,
Woman a shrine.
Before the temple we discover ourselves,
Before the shrine we kneel.
In short, Man is found when Earth finishes,
Woman where heaven begins.