miercuri, 22 iulie 2009

De ce

Daca Soarele este pentru toti, de ce oamenii se incapataneaza sa faca dieferente?
Ploaia ne uda pe toti si Luna lumineaza noaptea mereu.
Sa fie adevarat oare ca natura nu are rautate, ca nu concureaza, ca nu are nimic de pierdut sau de castigat?
Pur si simplu imparte frumusetea si magia ei cu cine este in stare sa o aprecieze si sa aprecieze lucrurile simple ale vietii, care de cele mai multe ori sunt cele mai importante…

duminică, 5 iulie 2009

Ce este dragostea?

S-a facut un studiu printre copiii cu varste cuprinse intre 4-8 ani, intrebati ce este dragostea in opinia lor, acestia au raspuns:

Cand bunica a avut un acces de reumatism de nu se putea apleca sa-si dea cu lac pe unghiile de la picioare, bunicul a facut-o pentru ea, desi si el avea reumatism. ( Rebecca, 6 ani)
Cand cineva te iubeste, are un mod deosebit de a-ti spune numele, incat ti-l simti in siguranta in gura lui. ( Billy, 6 ani)
Dragostea este cand mergi la restaurant sa mananci si dai toti cartofii prajiti cuiva fara sa-i ceri nimic in schimb. (Crissy, 6 ani)
Dragostea e atunci cand faci pe cineva sa zambeasca chiar daca e obosit. (Terry, 4 ani)
Dragostea e cand spui unui baiat ca e frumoasa bluza lui si el de atunci vine in fiecare zi numai cu acea bluza. (Noel, 7 ani)
Dragostea e cand catelusul tau iti linge toata fata chiar daca l-ai lasat singurel toata ziua. (Mary-Anne, 4 ani)
Dragostea e cand cineva te raneste, chiar daca te doare ingrozitor, tu nu plangi pentru ca stii ca o s-o doara si pe persoana care te-a ranit. (Matthew, 6 ani)
Dragostea e cand sora ta mai mare te iubeste pentru ca-ti da tie toate hainele ei vechi si ea trebuie sa se duca la cumparaturi ca sa-si ia altele. (Lauren, 4 ani)
Dragostea este cand un batran si o batrana sunt inca buni prieteni desi se cunosc unul pe altul de mult timp. (Tommy, 6 ani)
Dragostea este cand de Craciun te opresti din desfacutul cadourilor ca sa te bucuri de bucuria celorlalti. (Bobby, 5 ani)
Dragostea este cand spui cuiva ceva rau despre tine si ti-e frica ca n-o sa te mai iubeasca, dar acea persoana te surprinde iubindu-te chiar mai mult. (Nikka, 6 ani)
Dragoste a fost atunci cand Dumnezeu ar fi putut sa spuna niste cuvinte magice ca sa scape din cuiele de pe Cruce, dar n-a facut-o si s-a mantuit pentru noi…asta e dragostea. (Max, 5 ani)

sâmbătă, 4 iulie 2009

Cel mai bun prieten al omului

Dupa cum bine stiti cel mai bun prieten al omului este cainele…
Si pentru mine e la fel…uneori cred ca sunt mai buni si mai destepti decat unii oameni…si m-am gandit sa va las cateva proverbe despre catei…
“Un caine este cel mai bun prieten al omului, dar nu si invers.”
“Cand cainelui tau nu-i place o persoana, probabil ca nici tie nu-ti place.”
“Un caine este unicul din lume care te iubeste mai mult decat se iubeste pe sine.” (Josh Billings)
“Nu conteaza daca nu ai bani sau avere, numai faptul ca ai un caine te face bogat.” (Louis Sabin)
“Cainele este singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei.” (Vasile Ghica)
“Uita-te cu ce ochi te priveste cainele tau…poti afirma ca nu are si el un suflet?” (Victor Hugo)
"Cu cat cunosc mai mult oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii!"
"Daca iei un caine flamand de pe strada si-i dai de mancare, nu te va musca. Aceasta este cea mai mare diferenta dintre un caine si un OM!" ( Mark Twain )

vineri, 3 iulie 2009

Scrisoare de la Iisus

Buna, ce mai faci?
M-am gandit sa-ti scriu cateva randuri ca sa-ti spun cat de mult te iubesc si ca ma gandesc la tine.
Te-am vazut ieri cand vorbeai cu prietenii tai. Am asteptat toata ziua sa vorbesti si cu mine.
Cand a venit seara, ti-am daruit un apus de soare pentru a-ti incununa ziua si un aer proaspat ca sa te odihnesti bine…si am asteptat.
Dar nu ai venit! O, da, asta m-a durut dar eu tot te iubesc pentru ca sunt prietenul tau.
Azi-noapte, te priveam cum dormi si am vrut sa-ti ating fruntea. Atunci am facut sa straluceasca o raza de luna pe chipul tau.
Te-am asteptat, vroiam sa vin sa-ti vorbesc. Am atatea daruri pentru tine. Dar te-ai trezit tarziu si ai plecat in graba.
Lacrimile mele erau in ploaie… Astazi ai un aer atat de trist, atat de singuratic incat mi se rupe inima pentru ca te inteleg. Si pe mine prietenii mei m-au lasat sa cad, si asta destul de des. Dar iubesc.
Incerc sa-ti spun prin cerul albastru si prin iarba de un verde crud ca…te iubesc. Murmur prin frunzele copacilor si o transmit prin culorile florilor…te iubesc.
Strig printre varfurile muntilor si le dau pasarilor sa canta cantari de iubire. Te invesmantez cu culorile soarelui si te parfumez cu mireasma naturii. Iubirea mea pentru tine e mai adanca decat oceanul si mai mare decat orice dorinta sau nevoie a ta.
Stiu ca e greu pe acest pamant, o stiu bine. As vrea sa-L intalnesti pe Tatal meu…si El vrea sa te ajute, sa-ti vorbeasca, sa te asculte.
O, dac-ai sti cat vreau sa-ti vorbesc si sa merg alaturi de tine! Te rog, nu ma uita, am atatea lucruri sa-ti impartasesc. Dar, vezi, esti liber sa alegi. E decizia ta. Eu te-am ales si te astept…pentru ca te iubesc.
Cu drag,
al tau prieten,
IISUS