joi, 20 august 2009

Poveste

A fost odata o fata, M, de 16 ani care era intr-o seara pe faleza, de zilele orasului ei. Si cum in fiecare an de zilele orasului se organizeaza targuri, fata noastra, M, se uita pe la acele targuri in cautarea unei bratari ideale pe care sa o adauge la colectie. In timp ce ea se uita pe la bratari, a vazut in fata ei o femeie cu o fetita de mana, amandoua imbracate cu niste haine carpite si vechi. M nu le-a bagat in seama si a continuat sa se uite la bratari pana a ajuns in dreptul femeii. Fetita a inceput sa planga, iar mama ei a intrebat-o ce are, iar ea a raspuns : “Mami, toti oamenii acestia isi cumpara lucruri scumpe de aici, te rog frumos, ia-mi si mie macar o inghetata…”. Auzind-o, mama ei i-a raspuns trista : “Ti-as lua, mama, dar nu am bani nici macar de-o paine…”. Atunci fetita a inceput sa planga si mai tare.
In tot acest timp M a ascultat discutia si pentru o clipa s-a gandit sa renunte la bratara, ca sa-i dea bani fetitei sa-si cumpere o inghetata, dar n-a facut acest lucru gandindu-se ca a mai facut lucruri de genul asta si ca nu face multa lume asta. In sfarsit, dupa indelungi cautari, M a gasit bratara ideala. Nemaisuportand aglomeratia din preajma targurilor, s-a dat intr-un loc mai retras unde erau bancute si s-a asezat pe una prinvind cu mandrie bratara.
In fata ei a aparut un baietel imbracat la fel de saracacios ca si femeia cu fiica ei, care tocmai primise o bucatica de paine de la o terasa. S-a asezat pe jos ca sa o manance, iar langa el a aparut un biet catelus, mic si slab de i se vedeau oasele. Baietelul, vazandu-l ca era mort de foame, a rupt jumatate din bucatica de paine si i-a aruncat-o catelusului, care a mancat-o imediat si drept multumire i-a lins mana baietelului. Acesta a inceput sa zambeasca, l-a luat in brate si au plecat amandoi.
M a vazut toata scena si abia atunci si-a dat seama ca putea foarte bine sa renunte la bratara pentru ca nu avea neaparata nevoie de ea, in schimb acea femeie nu avea bani sa-i dea fiicei ei un colt de paine.
Ajunsa acasa, M a aruncat bratara undeva intr-un sertar si n-a mai purtat-o pentru ca de fiecare data cand o vede isi aduce aminte de acea seara.
In acea seara, baietelul a castigat un prieten care-i va fi alaturi mereu, iar M a pierdut sansa de a ajuta niste oameni care aveau nevoie…

” Nu astepta sa ai multi bani ca sa incepi sa donezi”
“Sa nu te indoiesti niciodata ca vei culege ceea ce semeni”


P.S: Povestea este adevarata…din pacate…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu